Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde groenten (aubergine, courgette, paprika)

Gegrilde groenten (aubergine, courgette, paprika)

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • rasp van ½ citroen
  • 50 ml extra vierge olijfolie + extra om te bestrijken
  • grillpan
Gegrilde groenten (aubergine, courgette, paprika) product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was de groenten.
  2. Snijd de aubergines in langwerpige plakken van ongeveer een halve tot een hele centimeter dik.
  3. Verdeel de aubergines over een plank en bestrooi royaal met keukenzout.
  4. Laat ten minste 20 minuten lekken, tot waterdruppels op de aubergines beginnen te vormen.
  5. Verwarm een grillpan op hoog vuur en snijd ondertussen de courgettes ook in langwerpige plakken van ongeveer een halve tot een hele centimeter dik.
  6. Wrijf de courgetteplakken in met olijfolie en grill ze vijf tot zeven minuten per kant, totdat je grillstrepen ziet.
  7. Leg de courgette op een grote schaal en besprenkel met zout en peper.
  8. Maak ondertussen de paprika’s schoon (verwijder de zaadlijsten en het kroontje) en snijd in grote stukken.
  9. Besprenkel met olijfolie en grill ze na de courgettes in de pan, dit duurt waarschijnlijk iets langer dan de courgettes.
  10. Leg de gegrilde paprikastukken bij de courgette.
  11. Veeg de aubergines goed af met keukenpapier en wrijf de plakken in met olijfolie.
  12. Grill ook de aubergineplakken tot je bruine grillstrepen ziet.
  13. Leg ze bij de andere groenten.
  14. Maak ondertussen de dressing: maak de knoflook schoon en hak fijn samen met de peterselie.
  15. Doe samen met de citroenrasp en olijfolie bij elkaar.
  16. Besprenkel de gegrilde groenten met de dressing en serveer op een mooie plank of schaal.