
Gegrilde halloumiburger met pittige harissa-mayo
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
400 gram halloumi
4 brioche burgerbroodjes
1 rode ui, in dunne ringen
2 tomaten, in plakken
75 gram rucola
4 eetlepels mayonaise
1-2 theelepels harissa (naar smaak)
2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1. Begin met de voorbereiding. Meng in een kommetje de mayonaise met de harissa tot een egale saus. Snijd de rode ui in ringen en de tomaten in plakken. Was de rucola.
2. Snijd de blokken halloumi horizontaal doormidden, zodat je 4 dikke plakken krijgt. Dep de plakken goed droog met keukenpapier.
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur. Bak de halloumiplakken ongeveer 2-3 minuten per kant, tot ze een mooi goudbruin en krokant korstje hebben.
4. Snijd de briochebroodjes open en rooster de snijvlakken kort in dezelfde pan tot ze licht goudbruin zijn.
5. Stel de burgers samen. Besmeer de onderkant van elk broodje met een laagje harissa-mayonaise. Beleg achtereenvolgens met een handje rucola, plakjes tomaat, een gegrilde plak halloumi en een paar ringen rode ui. Besmeer de bovenkant van het broodje met de overige saus en plaats deze op de burger. Serveer direct.
Variatietip
Liever een frisse tegenhanger voor de zoute kaas? Vervang de harissa-mayonaise door een snelle yoghurtsaus. Meng hiervoor 4 eetlepels Griekse yoghurt met een handje fijngehakte munt en een kneepje citroensap.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2422 Kj
Calorieën
581 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
34 gram
Waarvan suikers
19 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
24 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie