Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde hertenbiefstuk met stoofpeer-tijmchutney en pastinaakstamppot

Gegrilde hertenbiefstuk met stoofpeer-tijmchutney en pastinaakstamppot

Gegrilde hertenbiefstuk met stoofpeer-tijmchutney en pastinaakstamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • chutney 500 g stoofperen
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 125 ml wittewijnazijn
  • 150 g suiker
  • 3 el rozijnen
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 3 takjes biologische tijm STAMPPOT 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 600 g pastinaak, geschild en in stukjes REE 4 reebiefstukken (Veluws Wild), op kamertemperatuur
  • 2 el olijfolie EXTRA 2 schone jampotten, pureestamper, grillpan
Bereiden
Schil de stoofperen, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. Breng de peer met de overige chutneyingrediënten tegen de kook in een pan met dikke bodem.
Draai het vuur laag en laat zonder deksel in 25-30 minuten zachtjes inkoken. Roer geregeld.
Schep de chutney in de potten, sluit ze en laat 15 minuten op z’n kop afkoelen. Zet de potten weer rechtop en laat de chutney helemaal afkoelen.
Kook voor de stamppot de aardappelen met de pastinaak in 20 minuten gaar.
Verhit de grillpan. Bestrijk de biefstukken met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril ze in 2 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé. Laat ze in aluminiumfolie 5 minuten rusten.
Giet ondertussen de aardappelen en pastinaak af. Vang kookvocht op. Stamp de aardappelen en pastinaak daarmee tot een smeuïge stamppot. Verdeel over 4 borden. Leg de reebiefstuk met chutney erbij.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
68 g
vet
13 g
Kcal
545