Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde hertenbiefstuk met stoofpeer-tijmchutney

Gegrilde hertenbiefstuk met stoofpeer-tijmchutney

Ingrediënten

  • chutney 500 g stoofperen
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 125 ml wittewijnazijn
  • 150 g suiker
  • 3 el rozijnen
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 3 takjes biologische tijm STAMPPOT 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 600 g pastinaak, geschild en in stukjes REE 4 reebiefstukken (Veluws Wild), op kamertemperatuur
  • 2 el olijfolie EXTRA 2 schone jampotten, pureestamper, grillpan
Gegrilde hertenbiefstuk met stoofpeer-tijmchutney product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de stoofperen, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. Breng de peer met de overige chutneyingrediënten tegen de kook in een pan met dikke bodem.
  2. Draai het vuur laag en laat zonder deksel in 25-30 minuten zachtjes inkoken. Roer geregeld.
  3. Schep de chutney in de potten, sluit ze en laat 15 minuten op z’n kop afkoelen. Zet de potten weer rechtop en laat de chutney helemaal afkoelen.
  4. Kook voor de stamppot de aardappelen met de pastinaak in 20 minuten gaar.
  5. Verhit de grillpan. Bestrijk de biefstukken met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril ze in 2 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé. Laat ze in aluminiumfolie 5 minuten rusten.
  6. Giet ondertussen de aardappelen en pastinaak af. Vang kookvocht op. Stamp de aardappelen en pastinaak daarmee tot een smeuïge stamppot. Verdeel over 4 borden. Leg de reebiefstuk met chutney erbij.

    Voedingswaarde

  • Kcal 545
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 68 g
  • Vet 13 g