
Gegrilde kabeljauwhaas met avocado en citroendressing
Voorgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Nederlands
Ingrediënten
4 el olijfolie extra vierge
½ citroen
1 el crème fraîche
4 takjes dille
260 g kabeljauwhaas
1 avocado
2 zongedroogde tomaten op olie (pot)
2 tl pijnboompitten
Bereidingswijze
Klop een dressing van 3 eetlepels olijfolie, het sap van een halve citroen en de crème fraîche. Hak 2 takjes dille fijn en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een grillpan. Bestrijk de kabeljauwhaas met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Gril de kabeljauwhaas 2 minuten per kant tot hij lichtbruin en net gaar is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Halveer intussen de avocado, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn en laat afkoelen op een bord.
Snijd de afgekoelde kabeljauwhaas in dunne plakjes of vlokken. Meng voorzichtig met de avocado, tomaten en citroendressing.
Verdeel het kabeljauwmengsel over vier borden. Garneer met de topjes van de laatste twee takjes dille en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
Variatietip
Vervang de kabeljauwhaas door 250 g champignons, in kwarten gesneden en gebakken, voor een vegetarisch gerecht.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
330 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
3 gram
Waarvan suikers
1 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
14 gram
Zout
0.30 gram