1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde kipsandwich met ricotta en knapperige worteltjes

Gegrilde kipsandwich met ricotta en knapperige worteltjes

Gegrilde kipsandwich met ricotta en knapperige worteltjes product foto
  • Ingredienten:

  • 1 schaal Bio+ kipfilet (250 g)
  • 3 el olijfolie
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 75 g peultjes
  • 8 dikke plakken PLUS ­Korenlanders Rustiek Spelt (ongesneden brood)
  • 125 g ricotta
  • 2 el basilicum, fijngehakt
  • grillpan
  • 8 tapasprikkers
Bereiden
Verhit de grillpan. Bestrijk de kipfilets met 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Gril de kipfilet in de grillpan in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
Meng in een kom de paprikareepjes met de knoflook en 1 el olijfolie. Gril de paprikareepjes in de grillpan 4-5 minuten of tot ze mooie roosterstrepen hebben.
Kook ondertussen de peultjes in water met zout in 4 minuten knapperig gaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
Snijd de kipfilet in plakjes. Beleg 4 plakken speltbrood met de kipfilet, de paprika en de peultjes. Verdeel er de ricotta, de basilicum en peper naar smaak over. Dek af met de laatste 4 sneden brood en snijd de sandwiches door. Steek de sandwiches vast met de tapasprikkers.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 25 g
  • koolhydraten
  • 44 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 445
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie