Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde kipsandwich met ricotta en knapperige worteltjes

Gegrilde kipsandwich met ricotta en knapperige worteltjes

Gegrilde kipsandwich met ricotta en knapperige worteltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 schaal Bio+ kipfilet (250 g)
  • 3 el olijfolie
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 75 g peultjes
  • 8 dikke plakken PLUS ­Korenlanders Rustiek Spelt (ongesneden brood)
  • 125 g ricotta
  • 2 el basilicum, fijngehakt
  • grillpan
  • 8 tapasprikkers
Bereiden
Verhit de grillpan. Bestrijk de kipfilets met 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Gril de kipfilet in de grillpan in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
Meng in een kom de paprikareepjes met de knoflook en 1 el olijfolie. Gril de paprikareepjes in de grillpan 4-5 minuten of tot ze mooie roosterstrepen hebben.
Kook ondertussen de peultjes in water met zout in 4 minuten knapperig gaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
Snijd de kipfilet in plakjes. Beleg 4 plakken speltbrood met de kipfilet, de paprika en de peultjes. Verdeel er de ricotta, de basilicum en peper naar smaak over. Dek af met de laatste 4 sneden brood en snijd de sandwiches door. Steek de sandwiches vast met de tapasprikkers.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
44 g
vet
18 g
Kcal
445