Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde kipsandwich met ricotta en knapperige worteltjes

Gegrilde kipsandwich met ricotta en knapperige worteltjes

Ingrediënten

  • 1 schaal Bio+ kipfilet (250 g)
  • 3 el olijfolie
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 75 g peultjes
  • 8 dikke plakken PLUS ­Korenlanders Rustiek Spelt (ongesneden brood)
  • 125 g ricotta
  • 2 el basilicum, fijngehakt
  • grillpan
  • 8 tapasprikkers
Gegrilde kipsandwich met ricotta en knapperige worteltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de grillpan. Bestrijk de kipfilets met 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Gril de kipfilet in de grillpan in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
  2. Meng in een kom de paprikareepjes met de knoflook en 1 el olijfolie. Gril de paprikareepjes in de grillpan 4-5 minuten of tot ze mooie roosterstrepen hebben.
  3. Kook ondertussen de peultjes in water met zout in 4 minuten knapperig gaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
  4. Snijd de kipfilet in plakjes. Beleg 4 plakken speltbrood met de kipfilet, de paprika en de peultjes. Verdeel er de ricotta, de basilicum en peper naar smaak over. Dek af met de laatste 4 sneden brood en snijd de sandwiches door. Steek de sandwiches vast met de tapasprikkers.

    Voedingswaarde

  • Kcal 445
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 44 g
  • Vet 18 g