
Gegrilde kipsandwich met ricotta en knapperige worteltjes
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1 schaal Bio+ kipfilet (250 g)
3 el olijfolie
1 rode paprika, in reepjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
75 g peultjes
8 dikke plakken PLUS Korenlanders Rustiek Spelt (ongesneden brood)
125 g ricotta
2 el basilicum, fijngehakt
grillpan
8 tapasprikkers
Bereidingswijze
Verhit de grillpan. Bestrijk de kipfilets met 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Gril de kipfilet in de grillpan in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
Meng in een kom de paprikareepjes met de knoflook en 1 el olijfolie. Gril de paprikareepjes in de grillpan 4-5 minuten of tot ze mooie roosterstrepen hebben.
Kook ondertussen de peultjes in water met zout in 4 minuten knapperig gaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
Snijd de kipfilet in plakjes. Beleg 4 plakken speltbrood met de kipfilet, de paprika en de peultjes. Verdeel er de ricotta, de basilicum en peper naar smaak over. Dek af met de laatste 4 sneden brood en snijd de sandwiches door. Steek de sandwiches vast met de tapasprikkers.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
445 kcal
Vetten
18 gram
Koolhydraten
44 gram
Eiwitten
25 gram