
Gegrilde little gem met garnalen en kruiden-citroenboter
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 24 min
Nederlands
Ingrediënten
½ citroen
1 takje peterselie
75 g roomboter op kamertemperatuur
1 sjalot
250 g linzen uitgelekt uit blik
2 el granaatappelpitjes
6 el olijfolie extra vierge
4 kropjes little gem
12-16 reuzengarnalen (diepvries), ontdooid
Bereidingswijze
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Hak de peterselie fijn en prak beide met een vork door de zachte boter. Breng op smaak met zout en peper.
Snipper de sjalot en meng met de linzen, granaatappelpitjes, het sap van de citroen en 3 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de sla in partjes en dep de garnalen droog. Bestrijk beide met 3 el olijfolie en bestrooi met zout en peper.
Gril de sla en garnalen 1-2 min. per kant op een hete barbecue. Verdeel ondertussen de linzensalade over 4 borden.
Schik de gegrilde sla en garnalen op de linzensalade. Verdeel de kruiden-citroenboter erover en serveer direct.
Variatietip
Vervang de garnalen voor een vegetarisch gerecht door 500 g in partjes gesneden gekookte rode bieten (koelvers). Gril de bietenpartjes 1-2 min. per kant voor extra smaak.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
364 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
12 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
14 gram
Zout
1.37 gram