
Gegrilde merguez-hotdogs met coleslaw
Hapje
4 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
200 gr rodekolen fijngesneden
150 gr wortelreepjes dun gesneden
2 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
1 el mosterd
2 takjes platte peterselie fijngehakt
8 merguez-, runder- of chipolataworstjes
8 witte pistolets
curryketchup (naar smaak toevoegen)
Bereidingswijze
1. Meng de kool met de wortel, mayonaise, yoghurt, mosterd en peterselie. Breng op smaak met zout en peper en laat even staan.
2. Verhit de grillpan op een hoge stand en bak hierin de worstjes in circa 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
3. Snijd de pistoletjes in aan de bovenkant. Vul ze met wat koolsalade en leg een worstje erop. Serveer met de curry.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
705 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
90 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
31 gram
Zout
3.30 gram
Perfect voor de dagen dat je een makkelijke avondmaaltijd op tafel wil zetten, zo'n broodje worst met een frisse salade.