
Gegrilde Mexicaanse maiskolf
Borrel
4 pers.
ca. 15 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
4 grote maiskolven
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels zure room
2 eetlepels mayonaise
1 limoen (sap)
75 gram feta (verbrokkeld)
0.5 bosjes koriander (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Kook de maiskolven circa 5 minuten voor. Laat goed uitlekken en dep droog. Verhit een grillpan op een hoge stand. Bestrijk de maiskolven rondom met olijfolie en leg ze in de hete grillpan. Rooster aan alle kanten, tot ze mooi gaar zijn en er zwarte puntjes ontstaan.
2. Meng intussen de zure room met de mayonaise, 1 eetlepel limoensap en een flinke snuf zout. Bestrijk de warme maiskolven met het roommengsel. Bestrooi met de feta en koriander. Besprenkel naar smaak met extra limoensap.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
270 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
16 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
6 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie