Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde paprikasalade met olijven en kappertjes

Gegrilde paprikasalade met olijven en kappertjes

Ingrediënten

  • 1 zak paprikamix
  • 5 el olijfolie
  • 1 bakje pesto-olijven (165 g)
  • 2 tl kappertjes
  • 2 el basilicum, in reepjes
  • EXTRA grillpan
Gegrilde paprikasalade met olijven en kappertjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd ze in repen. Schep de paprikareepjes in een kom om met 3 eetlepels olijfolie.
  2. Verhit de grillpan. Gril de paprika in porties in 4-5 minuten beetgaar en met mooie roosterstrepen. Schep de gegrilde paprika op een schaal.
  3. Verdeel de olijven, de kappertjes en de basilicum over de paprika. Besprenkel met de resterende olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.

Variatie

Doe 1 geroosterde rode paprika in de blender met 2 theelepels kruidenkaas, een halve eetlepel fijngehakte peterselie en 2 theelepels yoghurtmayonaise en je hebt een heerlijke dip.

    Voedingswaarde

  • Kcal 285
  • Eiwit 1 g
  • Koolhydraten 4 g
  • Vet 28 g