
Gegrilde paprikasalade met olijven en kappertjes
4 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 zak paprikamix
5 el olijfolie
1 bakje pesto-olijven (165 g)
2 tl kappertjes
2 el basilicum, in reepjes
EXTRA grillpan
Bereidingswijze
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd ze in repen. Schep de paprikareepjes in een kom om met 3 eetlepels olijfolie.
Verhit de grillpan. Gril de paprika in porties in 4-5 minuten beetgaar en met mooie roosterstrepen. Schep de gegrilde paprika op een schaal.
Verdeel de olijven, de kappertjes en de basilicum over de paprika. Besprenkel met de resterende olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
Variatietip!
Doe 1 geroosterde rode paprika in de blender met 2 theelepels kruidenkaas, een halve eetlepel fijngehakte peterselie en 2 theelepels yoghurtmayonaise en je hebt een heerlijke dip.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
285 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
4 gram
Eiwitten
1 gram