1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde paprikasalade met olijven en kappertjes

Gegrilde paprikasalade met olijven en kappertjes

Gegrilde paprikasalade met olijven en kappertjes product foto
  • Ingredienten:

  • 1 zak paprikamix
  • 5 el olijfolie
  • 1 bakje pesto-olijven (165 g)
  • 2 tl kappertjes
  • 2 el basilicum, in reepjes
  • EXTRA grillpan
Bereiden
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd ze in repen. Schep de paprikareepjes in een kom om met 3 eetlepels olijfolie.
Verhit de grillpan. Gril de paprika in porties in 4-5 minuten beetgaar en met mooie roosterstrepen. Schep de gegrilde paprika op een schaal.
Verdeel de olijven, de kappertjes en de basilicum over de paprika. Besprenkel met de resterende olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
Variatie
Doe 1 geroosterde rode paprika in de blender met 2 theelepels kruidenkaas, een halve eetlepel fijngehakte peterselie en 2 theelepels yoghurtmayonaise en je hebt een heerlijke dip.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 1 g
  • koolhydraten
  • 4 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 285
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie