Gegrilde paprikasoep met Italiaans gekruide bol
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
0 zout
0 olijfolie
0 peper
3 stuks paprikamix
4 stuks tomaten
4 stuks Italiaanse bollen
2 stuks groentebouillonblokjes
2 takjes rozemarijn
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
Let op: voor dit gerecht heb je een grill of contactgrill of grillpan nodig.
1. Breng een pan met 2 liter water en de bouillonblokjes aan de kook en verwarm de contactgrill voor.
2. Was een snijd de tomaten in 2-en. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd in (platte) stukken en pel de knoflook.
3. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadjes. Leg de stukken paprika op de grill en gril ze rondom 4-5 minuten.
4. Snijd met een mes een inkeping in de Italiaanse bollen en steek er per bol 1 tak rozemarijn in. Besprenkel de Italiaanse bol met zeezout en een theelepel olijfolie.
4. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en voeg 1 tak rozemarijn, de tomaten en de teen knoflook toe en bak 4 minuten op laag vuur. Verwijder vervolgens de tak rozemarijn en voeg de gegrilde paprika's toe. Roerbak 2 mee minuten en voeg alles aan de bouillon toe.
5. Gril het brood 1-2 minuten en pureer ondertussen met een staafmixer de soep glad. Laat 15 minuten zacht pruttelen.
6. Verdeel de soep over de kommen en serveer met de Italiaans gekruide bol.
Eet smakelijk.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1584 Kj
Calorieën
377 kcal
Vetten
4 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
68 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie