
Gegrilde perzik en nectarine met drie chocolade slagroomijs
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
2 rijpe perziken
2 rijpe nectarines
2 el olijfolie extra vierge
1 blikje kokosmelk, koud (400 ml)
1 bak drie chocolade slagroomijs (900 ml)
4 el pecannoten, grof gehakt (bakje 75 g)
Extra: keukenkwastje, ijslepel
Bereidingswijze
Halveer het fruit en verwijder de pit. Bestrijk de snijvlakken met olie.
Leg het fruit met de platte kant op het (schone) hete grillrooster. Gril circa 3 minuten, schep ze met een spatel voorzichtig los en draai ze een kwartslag. Gril nog 3 minuten. Verdeel het fruit over 4 bordjes.
Schep voorzichtig de dikke laag room uit het blikje kokosmelk en klop dit stijf met de garde. Niet te veel vocht gebruiken, want dat kun je niet stijfkloppen.
Dompel de ijslepel in heet water en schep mooie bollen ijs naast het fruit. Verdeel de room over de bordjes en bestrooi met de nootjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
575 kcal
Vetten
44 gram
Koolhydraten
38 gram
Eiwitten
6 gram