Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde perzik en nectarine met drie chocolade slagroomijs

Gegrilde perzik en nectarine met drie chocolade slagroomijs

Gegrilde perzik en nectarine met drie chocolade slagroomijs product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 rijpe perziken
  • 2 rijpe nectarines
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 blikje kokosmelk, koud (400 ml)
  • 1 bak drie chocolade slagroomijs (900 ml)
  • 4 el pecannoten, grof gehakt (bakje 75 g)
  • Extra: keukenkwastje, ijslepel
Bereiden
Halveer het fruit en verwijder de pit. Bestrijk de snijvlakken met olie.
Leg het fruit met de platte kant op het (schone) hete grillrooster. Gril circa 3 minuten, schep ze met een spatel voorzichtig los en draai ze een kwartslag. Gril nog 3 minuten. Verdeel het fruit over 4 bordjes.
Schep voorzichtig de dikke laag room uit het blikje kokosmelk en klop dit stijf met de garde. Niet te veel vocht gebruiken, want dat kun je niet stijfkloppen.
Dompel de ijslepel in heet water en schep mooie bollen ijs naast het fruit. Verdeel de room over de bordjes en bestrooi met de nootjes.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
38 g
vet
44 g
Kcal
575