Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde perzik en nectarine met drie chocolade slagroomijs

Gegrilde perzik en nectarine met drie chocolade slagroomijs

Ingrediënten

  • 2 rijpe perziken
  • 2 rijpe nectarines
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 blikje kokosmelk, koud (400 ml)
  • 1 bak drie chocolade slagroomijs (900 ml)
  • 4 el pecannoten, grof gehakt (bakje 75 g)
  • Extra: keukenkwastje, ijslepel
Gegrilde perzik en nectarine met drie chocolade slagroomijs product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Halveer het fruit en verwijder de pit. Bestrijk de snijvlakken met olie.
  2. Leg het fruit met de platte kant op het (schone) hete grillrooster. Gril circa 3 minuten, schep ze met een spatel voorzichtig los en draai ze een kwartslag. Gril nog 3 minuten. Verdeel het fruit over 4 bordjes.
  3. Schep voorzichtig de dikke laag room uit het blikje kokosmelk en klop dit stijf met de garde. Niet te veel vocht gebruiken, want dat kun je niet stijfkloppen.
  4. Dompel de ijslepel in heet water en schep mooie bollen ijs naast het fruit. Verdeel de room over de bordjes en bestrooi met de nootjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 575
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 38 g
  • Vet 44 g