Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde perziken met blauwe bessensaus

Gegrilde perziken met blauwe bessensaus

Ingrediënten

  • 500 gram perziken
  • 3 takjes tijm
  • 1 handje pecannoten
  • 2 theelepels honing
  • 250 gram blauwe bessen
  • 1 stuk citroen
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 450 gram yoghurt
Gegrilde perziken met blauwe bessensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + Staafmixer
  2. + Zeef
  3. 1. Snijd de perziken doormidden en verwijder de pit. Rits de blaadjes van de tijm. Hak de pecannoten grof.
  4. 2. Verhit een grillpan. Bestrijk de halve perziken met honing, besprenkel met de tijm en grill totdat er grillstrepen ontstaan.
  5. 3. Verwarm ondertussen de blauwe bessen samen met de suiker in een steelpan. Knijp het sap uit de citroen erboven uit en laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Maal met een staafmixer fijn en zeef de overgebleven stukjes eruit. Laat de saus iets afkoelen.
  6. 4. Verdeel de yoghurt over de borden. Verdeel de gegrilde perziken eroverheen, garneer met de peccannoten en serveer met de blauwe bessensaus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 230
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 35 g
  • waarvan suikers 31
  • Vet 7 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 4