Gegrilde perziken met blauwe bessensaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram perziken
3 takjes tijm
1 handje pecannoten
2 theelepels honing
250 gram blauwe bessen
1 stuk citroen
1 eetlepel witte basterdsuiker
450 gram yoghurt
Bereidingswijze
+ Staafmixer
+ Zeef
1. Snijd de perziken doormidden en verwijder de pit. Rits de blaadjes van de tijm. Hak de pecannoten grof.
2. Verhit een grillpan. Bestrijk de halve perziken met honing, besprenkel met de tijm en grill totdat er grillstrepen ontstaan.
3. Verwarm ondertussen de blauwe bessen samen met de suiker in een steelpan. Knijp het sap uit de citroen erboven uit en laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Maal met een staafmixer fijn en zeef de overgebleven stukjes eruit. Laat de saus iets afkoelen.
4. Verdeel de yoghurt over de borden. Verdeel de gegrilde perziken eroverheen, garneer met de peccannoten en serveer met de blauwe bessensaus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
965 Kj
Calorieën
230 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
35 gram
Waarvan suikers
31 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie