
Gegrilde perziken met mango, tijmhoning en ijs
dessert
4 pers.
ca. 25 min
19.83 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 takjes Tijm
100 gram Honing
4 stuks Perziken
1 stuk Mango
4 Bollen IJs naar smaak
Bereidingswijze
1. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Verwarm de honing in een klein pannetje op zo laag mogelijk vuur samen met de tijmblaadjes. Draai het vuur uit zodra de honing warm is en je het niet meer kan aanraken met je vingers. Dit duurt een paar minuten. Doe de honing in een bakje en bewaar tot gebruik.
2. Was de perziken en halveer. Verwijder de pitten. Verwarm een grillpan en besmeer de snijvlakken van de perziken met zonnebloemolie. Grill de perziken op het snijvlak tot je grillstrepen ziet. Dit duurt 5-10 minuten, afhankelijk van hoe heet je grillpan wordt.
3. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd in dunne plakjes, reepjes of blokjes.
4. Verdeel de perziken over vier bordjes of een grote schaal. Leg de mango erbij, breng op smaak met de tijmhoning en serveer met de bollen ijs. Het is het lekkerst als de perzik nog warm is, zodat het ijs een klein beetje smelt.
Meer recepten in de categorie