Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde venkel met hazelnoten en peterselie

Gegrilde venkel met hazelnoten en peterselie

Ingrediënten

  • 3 el hazelnoten
  • 2 venkelknollen
  • ½ bakje platte peterselie
  • 1 citroen
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • grillpan
Gegrilde venkel met hazelnoten en peterselie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit een koekenpan en rooster de hazelnoten op middelhoog vuur in ca. 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord en hak ze grof.
  2. Snijd een stukje van de onderkant van de venkelknollen en snijd ze in parten van 3 cm. Kook ze in kokend water in ca. 3 min. beetgaar. Laat ze goed uitlekken. Verhit de grillpan en gril de venkel op hoog vuur nog ca. 3 min. tot ze mooie grillstrepen hebben.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn en de citroen in dikke plakken. Gril de citroen ook 2 min. Verdeel de venkel en citroen over een schaal, bestrooi met peterselie, hazelnoten en zout en peper naar smaak, knijp er wat citroensap over en besprenkel met de olijfolie.

Variatie

Door parten of helften citroen te grillen, krijgt het sap een heerlijk gekarameliseerd smaakje. Lekker (en mooi) bij dit venkelgerecht, maar ook bij vis of gegrild vlees.

    Voedingswaarde

  • Kcal 200
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 5 g
  • Vet 18 g