
Gegrilde venkel met hazelnoten en peterselie
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
3 el hazelnoten
2 venkelknollen
½ bakje platte peterselie
1 citroen
3 el olijfolie extra vierge
grillpan
Bereidingswijze
Verhit een koekenpan en rooster de hazelnoten op middelhoog vuur in ca. 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord en hak ze grof.
Snijd een stukje van de onderkant van de venkelknollen en snijd ze in parten van 3 cm. Kook ze in kokend water in ca. 3 min. beetgaar. Laat ze goed uitlekken. Verhit de grillpan en gril de venkel op hoog vuur nog ca. 3 min. tot ze mooie grillstrepen hebben.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en de citroen in dikke plakken. Gril de citroen ook 2 min. Verdeel de venkel en citroen over een schaal, bestrooi met peterselie, hazelnoten en zout en peper naar smaak, knijp er wat citroensap over en besprenkel met de olijfolie.
Variatietip!
Door parten of helften citroen te grillen, krijgt het sap een heerlijk gekarameliseerd smaakje. Lekker (en mooi) bij dit venkelgerecht, maar ook bij vis of gegrild vlees.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
200 kcal
Vetten
18 gram
Koolhydraten
5 gram
Eiwitten
3 gram