
Gegrilde witlof met zoete aardappelpuree en ham
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram witlof
4 stuks handperen
8 plakken achterham
3 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel honing
800 gram aardappelen kruimig
3 stuks sjalotten
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en verhit een contactgrill of grillpan voor.
2. Schil de aardappelen en de peren en snijd beiden in gelijke stukken. Kook de aardappelen en de peren 18 minuten, giet af en bewaar in de pan.
3. Meng de balsamico-azijn met de honing in een kom. Snijd de witlof in vieren en marineer deze 5 minuten in de balsamico-marinade.
4. Pel en snijd de sjalotten in ringen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de sjalotten in 5 minuten glazig.
5. Gril de witlof 8-10 minuten.
6. Stamp vervolgens de aardappelen en de peren met een stamppotstamper tot puree.
7. Verdeel de aardappelpuree met de witlof over de borden en garneer met de sjalotten en de achterham.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1139 Kj
Calorieën
271 kcal
Vetten
2 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
51 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
11 gram