Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde witte en groene asperges

Gegrilde witte en groene asperges

Gegrilde witte en groene asperges product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • paar takjes tijm (bakje 20 g)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 150 g boter, op kamertempe-ratuur
  • 500 g groene asperges
  • 500 g witte asperges
  • 2 el olie
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • Extra: Weber siliconenkwast, 8 spiesen, vershoudfolie
Bereiden
Rasp de schil van de sinaasappel. Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng deze samen met de sinaasappelschil en knoflook door de zachte boter. Breng op smaak met zout en peper. Schep de sinaasappelboter op een stuk vershoudfolie en rol het plastic eromheen. Vorm tot een rol en wikkel de uiteinden van het plastic op als een snoepje tot er spanning op de boterrol komt te staan. Leg 1 uur in de koeling.
Schil ondertussen de witte asperges, verwijder 2 cm van de stelen en snijd ze over de lengte doormidden. Verwijder van de groene asperges alleen 2 centimeter van de stelen.
Verdeel de groene en witte asperges in 4 gelijke delen en prik elk deel om en om op 2 barbecuespiesen. Besmeer de asperges met een beetje olie en bestrooi ze met peper en zout.
Gril ze direct 6-8 minuten op een matig hete barbecue en keer ze regelmatig.
Snijd de sinaasappelboter in dunne plakjes. Bestrooi de asperges na het roosteren direct met geraspte Parmezaanse kaas en serveer met plakjes sinaasappelboter. Bestrooi met peper uit de molen en garneer met verse tijmblaadjes.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
7 g
vet
45 g
Kcal
485