
Gegrilde witte en groene asperges
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
1 sinaasappel, schoongeboend
paar takjes tijm (bakje 20 g)
2 teentjes knoflook, geperst
150 g boter, op kamertempe-ratuur
500 g groene asperges
500 g witte asperges
2 el olie
100 g Parmezaanse kaas
Extra: Weber siliconenkwast, 8 spiesen, vershoudfolie
Bereidingswijze
Rasp de schil van de sinaasappel. Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng deze samen met de sinaasappelschil en knoflook door de zachte boter. Breng op smaak met zout en peper. Schep de sinaasappelboter op een stuk vershoudfolie en rol het plastic eromheen. Vorm tot een rol en wikkel de uiteinden van het plastic op als een snoepje tot er spanning op de boterrol komt te staan. Leg 1 uur in de koeling.
Schil ondertussen de witte asperges, verwijder 2 cm van de stelen en snijd ze over de lengte doormidden. Verwijder van de groene asperges alleen 2 centimeter van de stelen.
Verdeel de groene en witte asperges in 4 gelijke delen en prik elk deel om en om op 2 barbecuespiesen. Besmeer de asperges met een beetje olie en bestrooi ze met peper en zout.
Gril ze direct 6-8 minuten op een matig hete barbecue en keer ze regelmatig.
Snijd de sinaasappelboter in dunne plakjes. Bestrooi de asperges na het roosteren direct met geraspte Parmezaanse kaas en serveer met plakjes sinaasappelboter. Bestrooi met peper uit de molen en garneer met verse tijmblaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
485 kcal
Vetten
45 gram
Koolhydraten
7 gram
Eiwitten
12 gram