
Gegrilde worst met spek en appelrelish
Bijgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Overig
Ingrediënten
4 verse worsten naar keuze
100 ml wittewijnazijn
50 g suiker
1 tl mosterd
1 sjalot gesnipperd
2 friszure appels geschild, in kleine blokjes
4 takjes salie
8 plakjes gerookt ontbijtspek
1 tl olie
1/2 bosje bieslook fijngehakt
Bereidingswijze
1. Blancheer de worstjes circa 4 minuten in kokend water. Laat uitlekken en afkoelen.
2. Meng de azijn met de suiker en mosterd en laat 5 minuten staan. Roer nogmaals tot de suiker is opgelost en voeg de sjalot en appel toe. Schep goed door en houd apart.
3. Dep de worstjes droog en maal peper erover. Leg op elke worst 1 takje salie en wikkel 2 plakjes ontbijtspek eromheen. Bestrijk de worstjes met olie en rooster ze op de barbecue rondom knapperig en gaar. Keer regelmatig om verbranden van het spek te voorkomen.
4. Schep de bieslook door de appelrelish en serveer met de worstjes. Lekker met een gepofte aardappel.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
390 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
22 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
20 gram
Zout
2.30 gram
Favoriet bij kinderen: een worstje van de barbecue! Deze worstjes zijn omwikkeld in ontbijtspek, succes gegarandeerd met dit lekkere en makkelijke recept.