
Gegrilde wortel en rode ui met peterseliemayonaise
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 zak PLUS waspeen (a 500 g)
3 PLUS rode uien
2 schalen platte peterselie (a 15 g)
1 teen knoflook
5 eetlepels Zaanse mayonaise
2 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel
1 eetlepel gedroogde tijm
Extra nodig: staafmixer, grillpan
Bereidingswijze
1 Kook 1 zak PLUS waspeen (a 500 g) in ca. 8 min. in kokend water beetgaar. Giet af en laat goed uitdampen.
2 Snijd ondertussen 3 PLUS rode uien in dikke plakken van 1 cm. Hak de blaadjes van 2 schalen platte peterselie (a 15 g) en 1 teen knoflook grof, voeg 2 eetlepels water toe en pureer met de staafmixer zo glad mogelijk. Roer er 5 eetlepels Zaanse mayonaise door en breng op smaak met peper en zout.
3 Verhit ondertussen een grillpan. Bestrijk de waspeen en de ui heel licht met 2 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel en gril ze ca. 6 min. tot ze mooie grillstrepen hebben. Bestrooi met 1 eetlepel gedroogde tijm. Serveer de waspeen en ui met de peterseliemayonaise.
Meer recepten in de categorie