Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde wortel en rode ui met peterseliemayonaise

Gegrilde wortel en rode ui met peterseliemayonaise

Ingrediënten

  • 1 zak PLUS waspeen (a 500 g)
  • 3 PLUS rode uien
  • 2 schalen platte peterselie (a 15 g)
  • 1 teen knoflook
  • 5 eetlepels Zaanse mayonaise
  • 2 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • Extra nodig: staafmixer, grillpan
Gegrilde wortel en rode ui met peterseliemayonaise product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Kook 1 zak PLUS waspeen (a 500 g) in ca. 8 min. in kokend water beetgaar. Giet af en laat goed uitdampen.
  2. 2 Snijd ondertussen 3 PLUS rode uien in dikke plakken van 1 cm. Hak de blaadjes van 2 schalen platte peterselie (a 15 g) en 1 teen knoflook grof, voeg 2 eetlepels water toe en pureer met de staafmixer zo glad mogelijk. Roer er 5 eetlepels Zaanse mayonaise door en breng op smaak met peper en zout.
  3. 3 Verhit ondertussen een grillpan. Bestrijk de waspeen en de ui heel licht met 2 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel en gril ze ca. 6 min. tot ze mooie grillstrepen hebben. Bestrooi met 1 eetlepel gedroogde tijm. Serveer de waspeen en ui met de peterseliemayonaise.