In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde zalm caprese

Gegrilde zalm caprese

Gegrilde zalm caprese product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 450 g groene aspergetips
  • 10 saffraandraadjes
  • 250 g cherrytrostomaten
  • 2 zakjes minimozzarellakaasjes (zakje à 150 g)
  • 2½ el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 240 g risottorijst
  • 650 ml groentebouillon (van tabletten)
  • 2 bakken zalmfilet (à 275 g)
  • 2 takjes biologische basilicum
Bereiden
Snijd het onderste droge stukje van de asperges en kook ze 2 minuten in ruim water. Giet ze af en spoel ze koud. Week de saffraan 5 minuten in een beetje heet water. Was en snijd de tomaatjes in vieren. Snijd elk mozzarellakaasje in tweeën.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui op een halfhoog vuur in 5 minuten glazig. Voeg de rijst en de saffraan toe en roer goed om. Voeg de bouillon in 3 gedeeltes toe. Kook de risotto op een laag vuur in 15-20 minuten beetgaar.
Halveer de zalmfilets in de lengte en bestrijk ze met de rest van de olie en bestrooi met versgemalen peper naar smaak. Bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag in 3-4 minuten per kant lichtbruin en net gaar.
Verdeel de risotto over diepe borden of mooie kommen. Leg de asperges en de zalm erop en verdeel de tomaatjes en de mozzarella erover. Garneer met blaadjes basilicum.

Voedingswaarde

eiwit
47 g
koolhydraten
55 g
vet
35 g
Kcal
735