
Gegrilde zalm caprese
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
Ingrediënten
450 g groene aspergetips
10 saffraandraadjes
250 g cherrytrostomaten
2 zakjes minimozzarellakaasjes (zakje à 150 g)
2½ el olijfolie
1 ui, gesnipperd
240 g risottorijst
650 ml groentebouillon (van tabletten)
2 bakken zalmfilet (à 275 g)
2 takjes biologische basilicum
Bereidingswijze
Snijd het onderste droge stukje van de asperges en kook ze 2 minuten in ruim water. Giet ze af en spoel ze koud. Week de saffraan 5 minuten in een beetje heet water. Was en snijd de tomaatjes in vieren. Snijd elk mozzarellakaasje in tweeën.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui op een halfhoog vuur in 5 minuten glazig. Voeg de rijst en de saffraan toe en roer goed om. Voeg de bouillon in 3 gedeeltes toe. Kook de risotto op een laag vuur in 15-20 minuten beetgaar.
Halveer de zalmfilets in de lengte en bestrijk ze met de rest van de olie en bestrooi met versgemalen peper naar smaak. Bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag in 3-4 minuten per kant lichtbruin en net gaar.
Verdeel de risotto over diepe borden of mooie kommen. Leg de asperges en de zalm erop en verdeel de tomaatjes en de mozzarella erover. Garneer met blaadjes basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
735 kcal
Vetten
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Eiwitten
47 gram