Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde zalm caprese

Gegrilde zalm caprese

Ingrediënten

  • 450 g groene aspergetips
  • 10 saffraandraadjes
  • 250 g cherrytrostomaten
  • 2 zakjes minimozzarellakaasjes (zakje à 150 g)
  • 2½ el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 240 g risottorijst
  • 650 ml groentebouillon (van tabletten)
  • 2 bakken zalmfilet (à 275 g)
  • 2 takjes biologische basilicum
Gegrilde zalm caprese product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd het onderste droge stukje van de asperges en kook ze 2 minuten in ruim water. Giet ze af en spoel ze koud. Week de saffraan 5 minuten in een beetje heet water. Was en snijd de tomaatjes in vieren. Snijd elk mozzarellakaasje in tweeën.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui op een halfhoog vuur in 5 minuten glazig. Voeg de rijst en de saffraan toe en roer goed om. Voeg de bouillon in 3 gedeeltes toe. Kook de risotto op een laag vuur in 15-20 minuten beetgaar.
  3. Halveer de zalmfilets in de lengte en bestrijk ze met de rest van de olie en bestrooi met versgemalen peper naar smaak. Bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag in 3-4 minuten per kant lichtbruin en net gaar.
  4. Verdeel de risotto over diepe borden of mooie kommen. Leg de asperges en de zalm erop en verdeel de tomaatjes en de mozzarella erover. Garneer met blaadjes basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 735
  • Eiwit 47 g
  • Koolhydraten 55 g
  • Vet 35 g