Gegrilde zalm met ansjovis-peterselieboter - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde zalm met ansjovis-peterselieboter

Gegrilde zalm met ansjovis-peterselieboter

Gegrilde zalm met ansjovis-peterselieboter product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 bakje knoflookboter, op kamertemperatuur (100 g, PLUS)
  • 4 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 zakjes bosuien
  • 4 el olijfolie
  • 300 g zalmfilet op de huid
  • Extra: keukenkwastje
Bereiden
Roer de knoflookboter, ansjovis en peterselie door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper.
Schep de bosui om met 2 eetlepels olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster de uitjes kort op een hete grill. Keer regelmatig.
Snijd de zalm in 4 gelijke stukken en bestrijk aan beide kanten met olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de zalm op de huid 4 minuten, schep na 2 minuten met een spatel voorzichtig los en draai een kwartslag. Keer de zalm om en gril de andere kant nog 1 minuut.
Verdeel de zalm en de bosuitjes over 4 borden. Schep de kruidenboter erop.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
2 g
vet
41 g
Kcal
445