Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde zalm met ansjovis-peterselieboter

Gegrilde zalm met ansjovis-peterselieboter

Ingrediënten

  • 1 bakje knoflookboter, op kamertemperatuur (100 g, PLUS)
  • 4 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 zakjes bosuien
  • 4 el olijfolie
  • 300 g zalmfilet op de huid
  • Extra: keukenkwastje
Gegrilde zalm met ansjovis-peterselieboter product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Roer de knoflookboter, ansjovis en peterselie door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper.
  2. Schep de bosui om met 2 eetlepels olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster de uitjes kort op een hete grill. Keer regelmatig.
  3. Snijd de zalm in 4 gelijke stukken en bestrijk aan beide kanten met olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de zalm op de huid 4 minuten, schep na 2 minuten met een spatel voorzichtig los en draai een kwartslag. Keer de zalm om en gril de andere kant nog 1 minuut.
  4. Verdeel de zalm en de bosuitjes over 4 borden. Schep de kruidenboter erop.

    Voedingswaarde

  • Kcal 445
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 2 g
  • Vet 41 g