
Gegrilde zalm met ansjovis-peterselieboter
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
1 bakje knoflookboter, op kamertemperatuur (100 g, PLUS)
4 ansjovisfilets, fijngehakt
2 el peterselie, fijngehakt
2 zakjes bosuien
4 el olijfolie
300 g zalmfilet op de huid
Extra: keukenkwastje
Bereidingswijze
Roer de knoflookboter, ansjovis en peterselie door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper.
Schep de bosui om met 2 eetlepels olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster de uitjes kort op een hete grill. Keer regelmatig.
Snijd de zalm in 4 gelijke stukken en bestrijk aan beide kanten met olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de zalm op de huid 4 minuten, schep na 2 minuten met een spatel voorzichtig los en draai een kwartslag. Keer de zalm om en gril de andere kant nog 1 minuut.
Verdeel de zalm en de bosuitjes over 4 borden. Schep de kruidenboter erop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
445 kcal
Vetten
41 gram
Koolhydraten
2 gram
Eiwitten
17 gram