1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde zalm met rozemarijnkrieltjes

Gegrilde zalm met rozemarijnkrieltjes

Gegrilde zalm met rozemarijnkrieltjes product foto
  • Ingredienten:

  • 2 venkelknollen, in dunne plakjes
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 4 stukken PLUS Zalm zonder huid (ca. 500 g)
  • ½ zak voorgekookte krieltjes (à 450 g)
  • 1 bakje PLUS Italiaanse mix (kruiden)
  • 1 bakje PLUS Zeezoutboter (à 100 g)
  • 1 biologische citroen, schoongeboend
  • 1 kleine aluminium grillschaal
Bereiden
Schep de venkel om met 2 el olie, zout en peper. Gril de plakjes kort aan beide kanten. Schep ze op een bord.
Verdeel de zalm en krieltjes over de grillschaal en bestrooi met zout en peper. Hak 1 el rozemarijn fijn, strooi over de aardappeltjes en druppel er 2 el olie over. Schep de aardappels om. Plaats de grillschaal op het rooster van de barbecue.
Roer de boter om met 1 el fijngehakte tijm en 1 el fijngeraspte citroenschil.
Verdeel de venkel over 4 borden, schep de zalm op de venkel en de aardappels ernaast. Schep een lepeltje tijmboter op de zalm.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 28 g
  • koolhydraten
  • 13 g
  • vet
  • 52 g
  • Kcal
  • 640
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie