
Gegrilde zalm met rozemarijnkrieltjes
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 venkelknollen, in dunne plakjes
4 el olijfolie extra vierge
4 stukken PLUS Zalm zonder huid (ca. 500 g)
½ zak voorgekookte krieltjes (à 450 g)
1 bakje PLUS Italiaanse mix (kruiden)
1 bakje PLUS Zeezoutboter (à 100 g)
1 biologische citroen, schoongeboend
1 kleine aluminium grillschaal
Bereidingswijze
Schep de venkel om met 2 el olie, zout en peper. Gril de plakjes kort aan beide kanten. Schep ze op een bord.
Verdeel de zalm en krieltjes over de grillschaal en bestrooi met zout en peper. Hak 1 el rozemarijn fijn, strooi over de aardappeltjes en druppel er 2 el olie over. Schep de aardappels om. Plaats de grillschaal op het rooster van de barbecue.
Roer de boter om met 1 el fijngehakte tijm en 1 el fijngeraspte citroenschil.
Verdeel de venkel over 4 borden, schep de zalm op de venkel en de aardappels ernaast. Schep een lepeltje tijmboter op de zalm.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
640 kcal
Vetten
52 gram
Koolhydraten
13 gram
Eiwitten
28 gram