Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde zalm met rozemarijnkrieltjes

Gegrilde zalm met rozemarijnkrieltjes

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen, in dunne plakjes
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 4 stukken PLUS Zalm zonder huid (ca. 500 g)
  • ½ zak voorgekookte krieltjes (à 450 g)
  • 1 bakje PLUS Italiaanse mix (kruiden)
  • 1 bakje PLUS Zeezoutboter (à 100 g)
  • 1 biologische citroen, schoongeboend
  • 1 kleine aluminium grillschaal
Gegrilde zalm met rozemarijnkrieltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schep de venkel om met 2 el olie, zout en peper. Gril de plakjes kort aan beide kanten. Schep ze op een bord.
  2. Verdeel de zalm en krieltjes over de grillschaal en bestrooi met zout en peper. Hak 1 el rozemarijn fijn, strooi over de aardappeltjes en druppel er 2 el olie over. Schep de aardappels om. Plaats de grillschaal op het rooster van de barbecue.
  3. Roer de boter om met 1 el fijngehakte tijm en 1 el fijngeraspte citroenschil.
  4. Verdeel de venkel over 4 borden, schep de zalm op de venkel en de aardappels ernaast. Schep een lepeltje tijmboter op de zalm.

    Voedingswaarde

  • Kcal 640
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 13 g
  • Vet 52 g