
Gegrilde zalm met venkel en perziksalsa
4 pers.
ca. 50 min
Italiaans
Ingrediënten
2 venkelknollen
240 g zilvervliesrijst
4 perziken
1 bos radijs
4 stengels bosui
1 rode paprika
1 (biologische) citroen
1 bosje platte peterselie
6 el olijfolie
1 el honing
500 g zalmfilet
Bereidingswijze
Breng een ruime pan met water aan de kook.
Snijd het groen van de venkelknollen en leg wat opzij voor de garnering.
Was de knollen, snijd in dunne plakjes en leg ze in het kokende water.
Zet het vuur uit en laat de venkel 20 minuten garen in het water.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
Was de perziken en snijd ze in kleine blokjes.
Was de radijzen en snijd ze in kleine stukjes.
Snijd de bosui fijn.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in kleine blokjes.
Rasp de schil van de gewassen citroen en pers hem uit.
Hak de peterselie fijn.
Meng voor de salsa 4 eetlepels olie, het citroensap en de honing en schep de perziken, radijs, paprika, bosui, citroenrasp en peterselie erdoor.
Verwarm een grillpan op het vuur en smeer de zalm in met 1 à 2 eetlepels olie.
Gril de zalm aan beide kanten een minuut of 3; zorg dat hij vanbinnen net tegen het garen aan komt.
Serveer de zalm met de venkel, salsa en zilvervliesrijst. Strooi er wat groen van de venkel over.