
Gegrilde zalmburger met komkommersalsa
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk rode ui
500 gram tomaten
2 stuks komkommers
1 bosje koriander
4 stuks bruine bollen
4 stuks zalmfilets
75 gram slamelange
8 eetlepels sambasaus
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de rode ui. Snijd de tomaten en komkommer in kleine blokjes en de koriander fijn. Meng dit allemaal samen in een kom en zet in de koelkast.
2. Snijd de bolletjes door midden. Verhit een grill pan en grill de bolletjes op de gesneden kant voor ongeveer 2 minuten totdat ze grillstrepen krijgen.
3. Besprenkel de zalmfilets met olijfolie en grill deze in de hete grillpan voor ongeveer 3 minuten aan elke kant.
4. Maak de sla aan in een kom met een scheutje olijfolie en versgemalen zwarte peper.
5. Leg de zalmfilets op de broodjes, garneer met de salsa en de samba saus. Serveer met de aangemaakte sla.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2487 Kj
Calorieën
594 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
40 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
38 gram