
Gegrilde zalmspies met groenten
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
1 ui
125 g champignons
400 g zalmfilet
Extra: barbecue en satéprikkers
Bereidingswijze
Leg de satéprikkers min. een uur van tevoren in een bak met water.
Snijd de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in blokjes van 3 bij 3 cm.
Pel de ui en snijd deze in kleinere blokjes dan de paprika’s.
Borstel de champignons schoon. Halveer, waar nodig, de grote champignons.
Verwijder het vel van de zalm wanneer die er nog aan zit. Snijd de zalmfilet in blokjes van 3 bij 3 centimeter.
Rijg om en om de paprika, ui en de zalmblokjes aan de satéprikkers en eindig met een champignon.
Gaar de zalmspiesen in circa 8 minuten op de barbecue. Keer regelmatig om.
Variatietip!
Lekker met een frisse salade van avocado en komkommer