
Gehakt-cordon bleu
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
Europees
Ingrediënten
500 gram half-om-half gehakt
1 eetlepel gehaktkruiden
1 ei (losgeklopt)
0 paneermeel
1 eetlepel mosterd
4 plakjes achterham
4 plakjes jongbelegen kaas
2 eetlepels vloeibaar bakproduct
Bereidingswijze
1. Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het ei en genoeg paneermeel voor een stevig gehakt. Vorm er 4 ballen van en duw ze tot grote platte schijven van 1,5 cm dik.
2. Besmeer de gehaktschijven met een lik mosterd, beleg ze met een plak ham en eindig met een plak kaas. Houd de randen van het gehakt vrij.
3. Vouw het gehakt dubbel en duw de randen goed op elkaar. Zet de cordon bleus minimaal een half uur afgedekt in de koelkast.
4. Verhit het bakproduct en bak de cordon bleus om en om in circa 10 minuten gaar en bruin. Lekker met aardappels en broccoli.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
455 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
5 gram
Eiwitten
33 gram
Meer recepten in de categorie