
Gehaktballetjes in bieslook-peperroomsaus
Brunch
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 sjalot
25 g ongezouten roomboter
1 schaal runderballetjes (Biologisch PLUS, 300 g)
1 pakje mix voor pepersaus (Maggi, 34 g)
1 pakje kookroom light (250 ml)
2 el bieslook (pot, Biologisch PLUS)
Bereidingswijze
Snipper de sjalot fijn. Smelt in een hapjespan de boter. Fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 5 min. rondom bruin.
Meng intussen 250 ml koud water met de inhoud van het zakje sausmix. Schenk de sausmix bij de gehaktballetjes en breng aan de kook. Voeg de kookroom toe en laat de saus 2 min. al roerende koken.
Hak de bieslook fijn. Roer de bieslook door de saus en breng op smaak met zout en peper.
Variatietip
Ook lekker met gehaktballetjes van (gekruid) kipgehakt, zalmgehakt of vers vegan gehakt.