Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktballetjes met cranberrysaus

Gehaktballetjes met cranberrysaus

Ingrediënten

  • ½ kleine ui (circa 35 gr), gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • koolzaadolie of bakolijfolie
  • 350 gr gehakt (rund of half-om-half)
  • 2 tl grove mosterd
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 gr paneermeel
  • zout
  • zwarte peper
  • 125 gr cranberrysaus
  • 125 gr barbecuesaus
  • 2 takjes tijm, blaadjes fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
Gehaktballetjes met cranberrysaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 65 minuten
Recipes/Persons 10 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verhit een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook voor een paar minuten in 1 eetlepel olie, schep daarna over in een grote kom en laat afkoelen. Laat de hapjespan staan (en maak niet schoon), want die ga je straks nog gebruiken.
  2. 2. Voeg het gehakt, de mosterd, ei, paneermeel, 1 tl zout en een goede snuf zout toe aan de kom en kneed alles goed door elkaar met je handen. Draai er daarna, met licht vochtige handen, circa 25 balletjes van ter grootte van een pingpong bal. Leg ze op een bord en zet 30 minuten in de koelkast.
  3. 3. Bak de gehaktballetjes daarna op middellaag vuur rondom mooi bruin aan. Zet het vuur niet te hoog, want dan worden ze te snel bruin. Het is beter om het vuur iets lager te zetten zodat ze goed gelijkmatig bruinen. Schep daarna uit de pan.
  4. 4. Zet het vuur iets lager en voeg de cranberrysaus, barbecuesaus, tijm en rozemarijn toe. Roer door en verwarm. Leg de gehaktballetjes in de saus, schep ze even om en laat 20 minuten op laag vuur pruttelen met de deksel iets schuin op de pan. Schep halverwege nog een keer om.
  5. 5. Prik ze vlak voor het diner op leuke prikkertjes en serveer op een bordje met een lepel van de cranberrysaus erbij.

Variatie

Zowel de gehaktballetjes als de cranberrysaus kun je volledig voorbereiden. Bewaar ze samen in een afgesloten schaal in de koelkast. Warm ze vlak voor het diner op in een pannetje op laag vuur tot de balletjes warm zijn. Daarna prik je ze pas aan de stokjes om te serveren.