Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Gehaktballetjes met cranberrysaus
KERST_MET_FRANCESCA

Gehaktballetjes met cranberrysaus

10 pers.
ca. 65 min

Ingrediënten

½ kleine ui (circa 35 gr), gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
koolzaadolie of bakolijfolie
350 gr gehakt (rund of half-om-half)
2 tl grove mosterd
1 ei, losgeklopt
50 gr paneermeel
zout
zwarte peper
125 gr cranberrysaus
125 gr barbecuesaus
2 takjes tijm, blaadjes fijngehakt
1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt

Bereidingswijze

1. Verhit een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook voor een paar minuten in 1 eetlepel olie, schep daarna over in een grote kom en laat afkoelen. Laat de hapjespan staan (en maak niet schoon), want die ga je straks nog gebruiken.
2. Voeg het gehakt, de mosterd, ei, paneermeel, 1 tl zout en een goede snuf zout toe aan de kom en kneed alles goed door elkaar met je handen. Draai er daarna, met licht vochtige handen, circa 25 balletjes van ter grootte van een pingpong bal. Leg ze op een bord en zet 30 minuten in de koelkast.
3. Bak de gehaktballetjes daarna op middellaag vuur rondom mooi bruin aan. Zet het vuur niet te hoog, want dan worden ze te snel bruin. Het is beter om het vuur iets lager te zetten zodat ze goed gelijkmatig bruinen. Schep daarna uit de pan.
4. Zet het vuur iets lager en voeg de cranberrysaus, barbecuesaus, tijm en rozemarijn toe. Roer door en verwarm. Leg de gehaktballetjes in de saus, schep ze even om en laat 20 minuten op laag vuur pruttelen met de deksel iets schuin op de pan. Schep halverwege nog een keer om.
5. Prik ze vlak voor het diner op leuke prikkertjes en serveer op een bordje met een lepel van de cranberrysaus erbij.

Variatietip!

Zowel de gehaktballetjes als de cranberrysaus kun je volledig voorbereiden. Bewaar ze samen in een afgesloten schaal in de koelkast. Warm ze vlak voor het diner op in een pannetje op laag vuur tot de balletjes warm zijn. Daarna prik je ze pas aan de stokjes om te serveren.
Deel het op:
Meer recepten in de categorie
Kerst
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing PLUS Boerentrots Biefstuktartaartjes Blonde d'Aquitaine 2 stuks en 4 stuks
Lees meer

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen