
Gehaktballetjes met kaas en geroerbakte spinazie
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Europees
Ingrediënten
500 gram rundergehakt
4 teentjes knoflook (gehakt)
3 sneeën wit brood (verkruimeld)
1 ei (losgeklopt)
0 mespuntjes cayennepeper
3 eetlepels verse peterselie (gehakt)
100 gram belegen kaas (geraspt)
6 eetlepels olijfolie
800 gram gezeefde tomaten (pak)
750 gram diepvriesrösti
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
900 gram spinazie (panklaar)
Bereidingswijze
1. Meng het gehakt met de helft van de knoflook, het broodkruim, ei, cayennepeper, peterselie en kaas. Vorm middelgrote gehaktballen van het mengsel en bak ze rondom bruin in 2 eetlepels olijfolie.
2. Giet de gezeefde tomaten erbij en stoof zachtjes 20 minuten met het deksel op de pan.
3. Bak intussen de rösti in 2 eetlepels olijfolie. Voeg zout, peper en de Italiaanse kruiden toe.
4. Roerbak de rest van de knoflook met de spinazie in de rest van de olijfolie totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveer de gehaktballetjes met de tomatensaus, de rösti en de spinazie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
970 kcal
Vetten
52 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
69 gram
Eiwitten
49 gram
Meer recepten in de categorie