
Gehaktbrood met ei
6 pers.
ca. 60 min
Hollands
Ingrediënten
4 eieren (Beter Leven 2 sterren)
600 g half-om-halfgehakt
1 el grove mosterd
2 tenen knoflook, fijngehakt
10 g verse bladpeterselie (biologisch), grof gesneden
10 zongedroogde tomaten (Bio+), in kleine stukjes
100 g droog gezouten ontbijtspek (rechte plakken)
5 trostomaten, gehalveerd EXTRA ovenschaal 20x30 cm, ingevet
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Breng 3 eieren aan de kook in een pannetje met koud water. Als het water kookt, kook je ze nog 3 min. Laat schrikken onder de koude kraan en pel de eieren.
Meng het gehakt met de mosterd, knoflook, peterselie, het laatste ei en de zongedroogde tomaat. Voeg peper en eventueel zout toe. Wees zeker niet royaal, er gaat ook nog (zout) spek omheen. Kneed alles goed door. Leg de plakjes spek dakpansgewijs op een snijplank; je hebt dan ruim 20 cm spek. Verdeel er de helft van het gehakt over en laat de boven- en onderkant van het spek vrij. Leg in de lengte in het midden van het gehakt de 3 gekookte eieren op en verdeel de rest van het gehakt erover. Vorm er met je handen een ‘broodje’ van en maak de zijkanten goed dicht, zodat de eieren er niet uit vallen.
Vouw het spek zo veel mogelijk rond het gehaktbrood. Het spek bedekt het gehakt niet helemaal. Leg het gehaktbroodje met de spek-kant naar boven in de ovenschaal. Verdeel de trostomaten eromheen. Bestrooi ze met peper. Zet het gehaktbrood 40 min. in de oven. Laat 10 min. rusten voor het aansnijden. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
325 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
4 gram
Eiwitten
25 gram