Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktbrood met ei

Gehaktbrood met ei

Ingrediënten

  • 4 eieren (Beter Leven 2 sterren)
  • 600 g half-om-halfgehakt
  • 1 el grove mosterd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 10 g verse bladpeterselie (biologisch), grof gesneden
  • 10 zongedroogde tomaten (Bio+), in kleine stukjes
  • 100 g droog gezouten ontbijtspek (rechte plakken)
  • 5 trostomaten, gehalveerd EXTRA ovenschaal 20x30 cm, ingevet
Gehaktbrood met ei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Breng 3 eieren aan de kook in een pannetje met koud water. Als het water kookt, kook je ze nog 3 min. Laat schrikken onder de koude kraan en pel de eieren.
  3. Meng het gehakt met de mosterd, knoflook, peterselie, het laatste ei en de zongedroogde tomaat. Voeg peper en eventueel zout toe. Wees zeker niet royaal, er gaat ook nog (zout) spek omheen. Kneed alles goed door. Leg de plakjes spek dakpansgewijs op een snijplank; je hebt dan ruim 20 cm spek. Verdeel er de helft van het gehakt over en laat de boven- en onderkant van het spek vrij. Leg in de lengte in het midden van het gehakt de 3 gekookte eieren op en verdeel de rest van het gehakt erover. Vorm er met je handen een ‘broodje’ van en maak de zijkanten goed dicht, zodat de eieren er niet uit vallen.
  4. Vouw het spek zo veel mogelijk rond het gehaktbrood. Het spek bedekt het gehakt niet helemaal. Leg het gehaktbroodje met de spek-kant naar boven in de ovenschaal. Verdeel de trostomaten eromheen. Bestrooi ze met peper. Zet het gehaktbrood 40 min. in de oven. Laat 10 min. rusten voor het aansnijden. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 325
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 4 g
  • Vet 23 g