
Gehaktchili met pure chocolade en koriander
4 pers.
ca. 40 min
Amerikaans
Ingrediënten
2 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
350 g rundergehakt
1 rode paprika, in reepjes
1 tl gemalen komijn
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 blik chilibonen in saus (400 g)
4 el verse koriander (bakje 20 g), grofgehakt
25 g pure chocolade
75 g tortillachips naturel EXTRA rasp
Bereidingswijze
Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui met de knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 4 minuten rul. Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten mee.
Schep er de komijn met de tomatenblokjes en 100 ml water door. Breng tegen de kook.
Draai het vuur laag en stoof de chili 20 minuten.
Voeg het blik chilibonen toe en warm nog 5 minuten door. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de chili over 4 borden. Bestrooi met koriander. Schaaf aan tafel de chocolade boven de chili. Serveer met de tortillachips.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
525 kcal
Vetten
30 gram
Koolhydraten
34 gram
Eiwitten
26 gram