Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktchili met pure chocolade en koriander

Gehaktchili met pure chocolade en koriander

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 350 g rundergehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 blik chilibonen in saus (400 g)
  • 4 el verse koriander (bakje 20 g), grofgehakt
  • 25 g pure chocolade
  • 75 g tortillachips naturel EXTRA rasp
Gehaktchili met pure chocolade en koriander product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui met de knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 4 minuten rul. Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten mee.
  2. Schep er de komijn met de tomatenblokjes en 100 ml water door. Breng tegen de kook.
  3. Draai het vuur laag en stoof de chili 20 minuten.
  4. Voeg het blik chilibonen toe en warm nog 5 minuten door. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de chili over 4 borden. Bestrooi met koriander. Schaaf aan tafel de chocolade boven de chili. Serveer met de tortillachips.

    Voedingswaarde

  • Kcal 525
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 34 g
  • Vet 30 g