

Gehaktschnitzel in paprikasaus
4 pers.
ca. 40 min
10.12 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 eetlepel Zonnebloemolie
2 tenen Knoflook
1 stuk Uien
200 gram Champignons
2 stuks Paprika
14 eetlepel Tomatenpuree
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Chilipoeder
1 Blik Tomatenblokjes
1 Mespunt Bouillon
300 gram Rijst
4 stuks Gehaktschnitzels
Bereidingswijze
1. Hak de knoflook, snij de ui in halve ringen, de champignons in plakjes en de paprika in reepjes. Verhit 2 el olie in de koekenpan en bak de knoflook, ui, champignons en paprika aan tot de groenten zacht beginnen te worden, zo’n 10 minuten.
2. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder en chilipoeder toe en meng door. Voeg de tomatenblokjes, een kwart bouillonblokje en 125 ml water toe en laat de saus 10 minuten inkoken.
3. Verhit intussen de overige 2 el olie in een koekenpan en bak de gehaktschnitzels aan beide kanten aan tot ze goudbruin en gaar zijn. Kook intussen ook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat tot deze gaar is.
4. Serveer de schnitzels met de paprikasaus en de rijst.
Meer recepten in de categorie