Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktschotel met aardappel, paprika en kaassaus

Gehaktschotel met aardappel, paprika en kaassaus

Ingrediënten

  • 2 tl Silvo gyroskruiden
  • 100 g geraspte kaas
  • 6 el olijfolie
  • 1 kg panklare vastkokende aardappelen (in blokjes gesneden)
  • 3 el tomatenpuree
  • 3 stuk(ken) paprika’s (in blokjes gesneden)
  • 1 zak(je) gesneden uiringen
  • 400 g gehakt
  • 1 pak(je) PLUS Mix voor kaassaus
Gehaktschotel met aardappel, paprika en kaassaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 220°C.
  2. Kook de aardappelblokjes in water met wat zout niet al te gaar. Giet kookvocht af en laat goed uitlekken.
  3. Verhit ondertussen de olie en bak de ui en paprika’s op een middelmatig vuur. Roer geregeld om.
  4. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak deze in 5 min rul. Voeg er op het einde tomatenpuree en de gyroskruiden er aan toe.
  5. Maak de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Schik in een ovenschotel de helft van het gehaktmengsel, daarop de aardappelen, en eindig met een laag van het resterend gehaktmengsel. Overgiet met de kaassaus. Verdeel de geraspte kaas over de ovenschotel.
  7. Zet de schotel 15 min in de oven. Serveer de gehaktschotel in de ovenschaal op tafel.

    Voedingswaarde

  • Kcal 745
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 57 g
  • Vet 45 g