
Gehaktschotel met aardappel, paprika en kaassaus
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
2 tl Silvo gyroskruiden
100 g geraspte kaas
6 el olijfolie
1 kg panklare vastkokende aardappelen (in blokjes gesneden)
3 el tomatenpuree
3 stuk(ken) paprika’s (in blokjes gesneden)
1 zak(je) gesneden uiringen
400 g gehakt
1 pak(je) PLUS Mix voor kaassaus
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 220°C.
Kook de aardappelblokjes in water met wat zout niet al te gaar. Giet kookvocht af en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen de olie en bak de ui en paprika’s op een middelmatig vuur. Roer geregeld om.
Voeg vervolgens het gehakt toe en bak deze in 5 min rul. Voeg er op het einde tomatenpuree en de gyroskruiden er aan toe.
Maak de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schik in een ovenschotel de helft van het gehaktmengsel, daarop de aardappelen, en eindig met een laag van het resterend
 gehaktmengsel. Overgiet met de kaassaus. Verdeel de geraspte kaas over de ovenschotel.
Zet de schotel 15 min in de oven. Serveer de gehaktschotel in de ovenschaal op tafel.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
745 kcal
Vetten
45 gram
Koolhydraten
57 gram
Eiwitten
31 gram