In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktschotel met aardappel, paprika en kaassaus

Gehaktschotel met aardappel, paprika en kaassaus

Gehaktschotel met aardappel, paprika en kaassaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 tl Silvo gyroskruiden
  • 100 g geraspte kaas
  • 6 el olijfolie
  • 1 kg panklare vastkokende aardappelen (in blokjes gesneden)
  • 3 el tomatenpuree
  • 3 stuk(ken) paprika’s (in blokjes gesneden)
  • 1 zak(je) gesneden uiringen
  • 400 g gehakt
  • 1 pak(je) PLUS Mix voor kaassaus
Bereiden
Verwarm de oven op 220°C.
Kook de aardappelblokjes in water met wat zout niet al te gaar. Giet kookvocht af en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen de olie en bak de ui en paprika’s op een middelmatig vuur. Roer geregeld om.
Voeg vervolgens het gehakt toe en bak deze in 5 min rul. Voeg er op het einde tomatenpuree en de gyroskruiden er aan toe.
Maak de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schik in een ovenschotel de helft van het gehaktmengsel, daarop de aardappelen, en eindig met een laag van het resterend gehaktmengsel. Overgiet met de kaassaus. Verdeel de geraspte kaas over de ovenschotel.
Zet de schotel 15 min in de oven. Serveer de gehaktschotel in de ovenschaal op tafel.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
57 g
vet
45 g
Kcal
745