
Geitenkaasballetjes met spek
10 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
100 g ontbijtspek
200 g geitenkaas naturel
3 takjes tijm
2 el rozijnen
3 el sesamzaad geroosterd
Extra nodig: 10-12 tapas- of cocktailprikkers
Bereidingswijze
Verhit een koekenpan en bak het spek in ca. 8 min. op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel zo fijn mogelijk.
Ris de blaadjes van de tijm en hak de rozijnen fijn. Meng vervolgens met het spek en sesamzaad. Maak van elk plakje geitenkaas een balletje en rol ze door het spekmengsel. Serveer met de tapasprikkers.
Variatietip!
Liever vega? Ook lekker zonder spek! Of vervang het spek door 2 eetlepels fijngehakte gerookte amandelen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
114 kcal
Vetten
9 gram
Koolhydraten
3 gram
Eiwitten
6 gram