
Geitenkaaskroketjes
Voorgerecht
12 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
75 gram boter
120 gram bloem
150 milliliter groentebouillon
100 milliliter gezeefde tomaten
450 gram harde geitenkaas (in kleine blokjes)
0 druppels hete pepersaus
1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
0 frituurolie
2 eieren (losgeklopt)
0 paneermeel
Bereidingswijze
1. Smelt de boter in een pan en voeg in één keer de bloem toe. Roer goed en laat de bloem op een lage stand circa 3 minuten garen.
2. Voeg al roerend in gedeelten de bouillon en gezeefde tomaten toe en breng alles aan de kook.
3. Laat afkoelen. Voeg de geitenkaas, pepersaus, basilicum, zout en peper toe.
4. Laat deze ragout afgedekt 2-3 uur opstijven in de koelkast.
5. Verhit de frituurolie. Vorm kroketten van de ragout, haal ze door het ei en dan door paneermeel en frituur goudbruin. Lekker met mosterd.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
320 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
11 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie