
Gekarameliseerde rode ui
Bijgerecht
4 pers.
ca. 10 min
Europees
Ingrediënten
4 rode uien (gepeld)
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
2 eetlepels honing
1 eetlepel verse tijm (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de uien horizontaal door. Zet de uien naast elkaar in een ingevette ovenschaal, met de snijkanten naar boven.
2. Druk de laagjes ui met de vingers iets uit elkaar. Meng olijfolie, balsamico en honing en bestrijk hiermee de snijkanten van de ui.
3. Dek af met aluminiumfolie en zet de uien 30 minuten in het midden van de oven.
4. Haal het folie eraf en zet ze nog enkele minuten onder de grill. Serveer ze bestrooid met tijm.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
145 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
13 gram
Eiwitten
1 gram
Meer recepten in de categorie