Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gekaramelliseerd kaki fruit met roomyoghurt

Gekaramelliseerd kaki fruit met roomyoghurt

Ingrediënten

  • 4 stuks kaki
  • 4 stuks stroopwafels
  • 1 eetlepel honing
  • 0 theelepel kardemom
  • 20 gram roomboter
  • 8 eetlepels yoghurt
Gekaramelliseerd kaki fruit met roomyoghurt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Halveer het kaki fruit. Maal de stroopwafels grof in een keukenmachine of hak grof met een mes.
  2. 2. Meng de honing met de kardemom en bestrijk de binnenkant van het kaki fruit ermee.
  3. 3. Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en laat het kaki fruit hier 10 minuten in karamelliseren. Keer af en toe om.
  4. 4. Verdeel het kaki fruit over de borden, schep er een eetlepel roomyoghurt bovenop en garneer met de stukjes stroopwafel.

    Voedingswaarde

  • Kcal 145
  • Eiwit 2 g
  • Koolhydraten 21 g
  • waarvan suikers 15
  • Vet 6 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 0