
Gekaramelliseerd kaki fruit met roomyoghurt
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
4 stuks kaki
4 stuks stroopwafels
1 eetlepel honing
0 theelepel kardemom
20 gram roomboter
8 eetlepels yoghurt
Bereidingswijze
1. Halveer het kaki fruit. Maal de stroopwafels grof in een keukenmachine of hak grof met een mes.
2. Meng de honing met de kardemom en bestrijk de binnenkant van het kaki fruit ermee.
3. Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en laat het kaki fruit hier 10 minuten in karamelliseren. Keer af en toe om.
4. Verdeel het kaki fruit over de borden, schep er een eetlepel roomyoghurt bovenop en garneer met de stukjes stroopwafel.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
609 Kj
Calorieën
145 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
21 gram
Waarvan suikers
15 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie