
Gekaramelliseerde balsamico pasta met tijm gehaktballetjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram gemengd gehakt
250 gram verse pasta
400 gram Italiaanse roerbakgroente
3 teentjes knoflook
200 ml balsamicoazijn
1 eetlepel honing
4 stuks rode uien
2 theelepels tijm
250 gram champignons
1 stuk ei
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook en pel de 4 uien. Snipper 1 ui en snijd 3 uien en de champignons in grove parten.
2. Kneed het gehakt samen met het ei, de gesnipperde ui, de helft van de tijm en de helft van de knoflook. Draai er vervolgens kleine balletjes van.
3. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de overige uien samen met de resterende knoflook. Voeg de gehaktballetjes toe en bak rondom goudbruin. Blus af met de balsamicoazijn, de honing en de overige tijm. Laat op laag vuur nog 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de laatste 3 minuten de roerbakgroenten en de pasta toe.
5. Verdeel de gekaramelliseerde pasta over de borden.
Tip: Extra lekker met wat parmezaanse kaas eroverheen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3054 Kj
Calorieën
728 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
71 gram
Waarvan suikers
23 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
37 gram