Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gekaramelliseerde balsamico pasta met tijm gehaktballetjes

Gekaramelliseerde balsamico pasta met tijm gehaktballetjes

Ingrediënten

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 250 gram verse pasta
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 ml balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 4 stuks rode uien
  • 2 theelepels tijm
  • 250 gram champignons
  • 1 stuk ei
Gekaramelliseerde balsamico pasta met tijm gehaktballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en pers de knoflook en pel de 4 uien. Snipper 1 ui en snijd 3 uien en de champignons in grove parten.
  2. 2. Kneed het gehakt samen met het ei, de gesnipperde ui, de helft van de tijm en de helft van de knoflook. Draai er vervolgens kleine balletjes van.
  3. 3. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de overige uien samen met de resterende knoflook. Voeg de gehaktballetjes toe en bak rondom goudbruin. Blus af met de balsamicoazijn, de honing en de overige tijm. Laat op laag vuur nog 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de laatste 3 minuten de roerbakgroenten en de pasta toe.
  5. 5. Verdeel de gekaramelliseerde pasta over de borden.
  6. Tip: Extra lekker met wat parmezaanse kaas eroverheen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 728
  • Eiwit 37 g
  • Koolhydraten 71 g
  • waarvan suikers 23
  • Vet 32 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 8