
Gekaramelliseerde vijgen met sinaasappel en laurier
Nagerecht
4 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
8 verse vijgen (geschild, eventueel)
2 eetlepels honing
3 eetlepels Italiaanse rode wijn
1 sinaasappel (rasp en sap)
1 laurierblaadje
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de vijgen in een ovenschaal. Meng de honing met de wijn, sinaasappelrasp, -sap en laurier en giet over de vijgen.
2. Rooster afgedekt circa 20 minuten in de oven. Verwijder het folie als de vijgen nog niet zacht genoeg zijn en rooster nog circa 10 minuten tot de saus is ingedikt en de vijgen iets karamelliseren.
3. Serveer warm, bijvoorbeeld bij een rijstdessert met gehakte pistachenootjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
130 kcal
Vezels
2 gram
Eiwitten
1 gram
Meer recepten in de categorie