Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gekaramelliseerde walnoten

Gekaramelliseerde walnoten

Ingrediënten

  • 100 g suiker
  • 50 ml water
  • 100 g gepelde walnoten
  • 1 tl witte peperkorrels, grof gemalen
  • EXTRA bakpapier
Gekaramelliseerde walnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de suiker met het water tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en laat de suiker zonder te roeren goudbruin karamelliseren. Schud af en toe licht met de pan.
  2. Neem de pan van het vuur en haal de walnoten één voor één met een vork door de karamel. Leg ze los van elkaar op bakpapier.
  3. Bestrooi de walnoten voordat de karamel is afgekoeld met de peper en laat drogen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 280
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 27 g
  • Vet 17 g