Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gekaramelliseerde witlof met appel en ontbijtspek

Gekaramelliseerde witlof met appel en ontbijtspek

Ingrediënten

  • 1 kg witlof
  • 2 stuks appels
  • 125 gram ontbijtspek
  • 150 ml appelsap
  • 1 kg aardappelen kruimig
  • 3 eetlepels tijm
  • 125 ml melk
Gekaramelliseerde witlof met appel en ontbijtspek product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een ruime pan met water aan de kook.
  2. 2. Schil en snijd de aardappelen doormidden en kook ze 20 minuten. Giet af en bewaar in de pan.
  3. 3. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak het ontbijtspek in 5 minuten knapperig.
  4. 4. Halveer ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in schijfjes. Halveer de witlof en snijd de halve stukken in kwarten. Bak de appel 2 minuten met de spekjes mee.
  5. 5. Schep vervolgens de witlof erdoor en bak 6 minuten mee. Voeg de appelsap en de tijm toe en draai het vuur hoog. Laat de appelsap inkoken en de witlof karamelliseren.
  6. 6. Verwarm de melk in een steelpan en stamp de aardappelen met een pureestamper fijn. Meng de warme melk met de gestampte aardappelen en roer tot een romige puree.
  7. 7. Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep de witlof er overheen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 443
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 62 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 11