Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlof met blauwe kaas, walnoot en schouderkarbonade

Witlof met blauwe kaas, walnoot en schouderkarbonade

Ingrediënten

  • 800 g Bio+ vastkokende aardappels
  • 2 el ongezouten roomboter
  • 4 stronken witlof
  • 75 g zachte blauwe kaas
  • 75 g walnoten
  • 2 tl honing
  • 2 takjes tijm
  • 4 1* Beter Leven schouderkarbonades
Witlof met blauwe kaas, walnoot en schouderkarbonade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken.
  2. Doe de aardappels in een pan met water en een snufje zout en breng aan de kook.
  3. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten (afhankelijk van de grootte) gaar.
  4. Verwarm een koekenpan met de roomboter.
  5. Maak de witlof schoon, halveer in de lengte en leg de stronken met de snijkant in de boter.
  6. Bak goudbruin.
  7. Verwarm ondertussen een tweede koekenpan met een scheutje olijfolie en de tijm.
  8. Bak hierin de schouderkarbonades volgens de verpakking gaar.
  9. Draai de witlof om en top met de blauwe kaas, walnoten en honing.
  10. Bak nog een paar minuten, tot de witlof aan beide kanten goudbruin en gekaramelliseerd is.
  11. Giet de aardappels af.
  12. Serveer de aardappels met de schouderkarbonades en witlof.