
Witlof met blauwe kaas, walnoot en schouderkarbonade
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
800 g Bio+ vastkokende aardappels
2 el ongezouten roomboter
4 stronken witlof
75 g zachte blauwe kaas
75 g walnoten
2 tl honing
2 takjes tijm
4 1* Beter Leven schouderkarbonades
Bereidingswijze
Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken.
Doe de aardappels in een pan met water en een snufje zout en breng aan de kook.
Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten (afhankelijk van de grootte) gaar.
Verwarm een koekenpan met de roomboter.
Maak de witlof schoon, halveer in de lengte en leg de stronken met de snijkant in de boter.
Bak goudbruin.
Verwarm ondertussen een tweede koekenpan met een scheutje olijfolie en de tijm.
Bak hierin de schouderkarbonades volgens de verpakking gaar.
Draai de witlof om en top met de blauwe kaas, walnoten en honing.
Bak nog een paar minuten, tot de witlof aan beide kanten goudbruin en gekaramelliseerd is.
Giet de aardappels af.
Serveer de aardappels met de schouderkarbonades en witlof.