
Gekonfijte kippendijen in harissasaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Marokkaans
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
4 kippendijen
1 theelepel zout
2 uien
1 eetlepel olijfolie
1 pot mezze ladid milde harissa
1 pak mezze ladid libanees brood (volkoren)
Bereidingswijze
1. Pers de teentjes knoflook en wrijf de kippendijen met wat zout ermee in. Laat kort marineren.
2. Snijd de uien in halve ringen.
3. Verhit de olijfolie in een bakpan en bak de kippendijen op middelhoog vuur rondom bruin, samen met de uien.
4. Voeg het potje harissa toe, roer los en zet het vuur laag. Dek de pan af met een deksel en laat het geheel in 15-20 minuten op laag vuur konfijten. Breng eventueel op smaak met zout.
5. Verwarm het brood volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
640 kcal
Vetten
35 gram
Koolhydraten
43 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
39 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie