1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gekookte aardappelen met gezouten peterselieboter

Gekookte aardappelen met gezouten peterselieboter

Gekookte aardappelen met gezouten peterselieboter product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild en in gelijke stukken
  • 50 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • eventueel zeezout naar smaak EXTRA vershoudfolie
Bereiden
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar in water met wat zout.
Doe ondertussen de boter in een diep bord. Pers de knoflook erboven uit en strooi er de peterselie en zout naar smaak over. Prak de knoflook, de peterselie en het zout door de boter.
Schep de boter op een vel vershoudfolie, rol op als een snoepje en leg in de koelkast om iets steviger te worden.
Controleer met een scherp mesje of de aardappelen gaar zijn. Giet ze af en doe ze terug in de pan. Laat ze 30 seconden op laag vuur uitdampen, zonder deksel op de pan.
Schud de aardappelen om en doe ze in een schaal. Verdeel de peterselieboter in vlokjes over de aardappelen en serveer.
Variatie
Meng voor een iets kruidigere boter een beetje kerriepoeder door de peterselieboter. Kids-tip: laat de kinderen zelf de vlokjes boter over de aardappeltjes verdelen en smelten.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 38 g
  • vet
  • 10 g
  • Kcal
  • 270
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie