
Gekookte aardappelen met gezouten peterselieboter
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen, geschild en in gelijke stukken
50 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
1 teentje knoflook
2 el peterselie, fijngehakt
eventueel zeezout naar smaak EXTRA vershoudfolie
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar in water met wat zout.
Doe ondertussen de boter in een diep bord. Pers de knoflook erboven uit en strooi er de peterselie en zout naar smaak over. Prak de knoflook, de peterselie en het zout door de boter.
Schep de boter op een vel vershoudfolie, rol op als een snoepje en leg in de koelkast om iets steviger te worden.
Controleer met een scherp mesje of de aardappelen gaar zijn. Giet ze af en doe ze terug in de pan. Laat ze 30 seconden op laag vuur uitdampen, zonder deksel op de pan.
Schud de aardappelen om en doe ze in een schaal. Verdeel de peterselieboter in vlokjes over de aardappelen en serveer.
Variatietip!
Meng voor een iets kruidigere boter een beetje kerriepoeder door de peterselieboter. Kids-tip: laat de kinderen zelf de vlokjes boter over de aardappeltjes verdelen en smelten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
270 kcal
Vetten
10 gram
Koolhydraten
38 gram
Eiwitten
4 gram