Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gekookte aardappelen met gezouten peterselieboter

Gekookte aardappelen met gezouten peterselieboter

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild en in gelijke stukken
  • 50 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • eventueel zeezout naar smaak EXTRA vershoudfolie
Gekookte aardappelen met gezouten peterselieboter product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar in water met wat zout.
  2. Doe ondertussen de boter in een diep bord. Pers de knoflook erboven uit en strooi er de peterselie en zout naar smaak over. Prak de knoflook, de peterselie en het zout door de boter.
  3. Schep de boter op een vel vershoudfolie, rol op als een snoepje en leg in de koelkast om iets steviger te worden.
  4. Controleer met een scherp mesje of de aardappelen gaar zijn. Giet ze af en doe ze terug in de pan. Laat ze 30 seconden op laag vuur uitdampen, zonder deksel op de pan.
  5. Schud de aardappelen om en doe ze in een schaal. Verdeel de peterselieboter in vlokjes over de aardappelen en serveer.

Variatie

Meng voor een iets kruidigere boter een beetje kerriepoeder door de peterselieboter. Kids-tip: laat de kinderen zelf de vlokjes boter over de aardappeltjes verdelen en smelten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 270
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 38 g
  • Vet 10 g