
Gekruide aardappel twister
Bijgerecht
4 pers.
ca. 40 Min
Ingrediënten
8 vastkokende aardappelen
1 tl kerrie
1 tl paprikapoeder
1 snuf knoflookpoeder
1 snuf zeezout
Extra
Satéprikkers
Aluminium bakplaat
Bereidingswijze
Week voor gebruik de satéprikkers 10 minuten in warm water.
Meng de kerrie, de paprikapoeder en de knoflookpoeder in een kom.
Spoel de aardappelen goed schoon onder de kraan. Dep ze droog met een vel keukenpapier en prik ze op de satéprikkers.
Snijd met een mes in de bovenkant van de aardappel. Draai de aardappel op de prikker en beweeg het mes daarbij schuin naar beneden. Doe dit met alle aardappelen en vouw ze vervolgens voorzichtig als een spiraal uit over de satéprikkers.
Besprenkel de aardappelwokkels met olijfolie en kruid ze met het kruidenmengsel.
Verdeel de aardappelwokkels over een aluminium bakplaat en leg deze op de barbecue. Sluit de deksel van de barbecue en gril de aardappelen in 20-25 minuten gaar.
Variatietip!
Wissel de aardappelen af met stukjes courgette. Verdeel 2 courgettes in 8 gelijke stukken en snijd en bereid deze op dezelfde manier als de aardappelen.
Meer recepten in de categorie
Maak nu zelf een lekkere aardappel spiraal voor op de barbecue. Volg de vijf stappen of bekijk de tutorial in het filmpje. Zo gepiep(er)t!