
Gekruide kip op bierblik met gegrilde groenten
4 pers.
ca. 60 min
Ingrediënten
1 stuk hele kip
1 zakje kruidenmix
300 gram slamelange
33 cl bier
1 stuk aubergine
1 stuk courgette
4 stuks tomaten
1 teentje knoflook
10 gram platte peterselie
4 eetlepels balsamicoazijn
Bereidingswijze
Let op: dit recept kan zowel in de oven als op de barbecue worden bereid.
1. Verwarm de barbecue voor.
2. Spoel de kip onder de kraan, dep deze droog en wrijf het velletje in met de inhoud van het zakje kruidenmix.
3. Schenk 100 ml bier uit het bierblikje en laat de rest zitten. Zet de kip op het blikje en gebruik, indien gewenst, de Weber gevogelte stomer om de kip steviger te laten staan.
4. Plaats de kip vervolgens 50-55 minuten op het rooster van de barbecue en sluit de deksel.
5. Spoel en snijd ondertussen de courgette en de aubergine in gelijke plakken, snijd de tomaten in parten en pel en pers het teentje knoflook. Leg de groenten in een aluminiumschaal, besprenkel met de balsamicoazijn, 2 eetlepels olijfolie en voeg de knoflook toe. Hussel goed en plaats de groenten in de schaal 25-30 minuten naast de kip op de barbecue.
6. Verdeel de kip en de gegrilde groenten over de borden, garneer met de peterselie en serveer met de slamelange.
Tip: glaceer de kip op de helft van de baktijd en nogmaals aan het einde met de Weber BBQ saus. Gebruik hiervoor een kookkwastje.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2631 Kj
Calorieën
625 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
16 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
64 gram