Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gekruide rundergehaktballetjes op Thaise wijze

Gekruide rundergehaktballetjes op Thaise wijze

Gekruide rundergehaktballetjes op Thaise wijze product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g rundergehakt
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 4 el paneermeel
  • 1 zak Thaise roerbakgroenten 400 gr
  • 1 pakje Fair Trade Original Groene Curry kruiden pasta 70gr
  • ½ blik Fair Trade Original kokosmelk 400ml
  • 1 pak Fair Trade Original Basmatirijst 400gr
  • 2 el vers gehakte korianderblaadjes
  • 2 el Lanfranchi sesam olie
  • Peper
  • Zout
Bereiden
Meng het gehakt met het losgeklopte ei, knoflook, peper en zout. Rol er kleine gehaktballetjes van en wentel deze door de paneermeel.
Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de gehaktballetjes goudbruin en gaar. Schep de balletjes uit de pan en houd apart. Verhit de olie weer en roerbak de groenten kort op hoog vuur. Voeg nu de Curry pasta toe en laat even meegaan. Blus af met de kokosmelk. Voeg hier de gehaktballetjes aan toe en laat het geheel even doorkoken.
Kook in de tussentijd de basmathirijst in water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitstomen.
Schep de rijst in het midden van de borden en verdeel het gehakt / groentemengsel hier overheen. Bestrooi als laatste met de verse koriander.
Variatie
Serveer dit gerecht met cassave crackers.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
48 g
vet
33 g
Kcal
599