
Gekruide rundergehaktballetjes op Thaise wijze
4 pers.
ca. 25 min
Thais
Ingrediënten
400 g rundergehakt
1 ei (losgeklopt)
1 teentje knoflook (fijngesneden)
4 el paneermeel
1 zak Thaise roerbakgroenten 400 gr
1 pakje Fair Trade Original Groene Curry kruiden pasta 70gr
½ blik Fair Trade Original kokosmelk 400ml
1 pak Fair Trade Original Basmatirijst 400gr
2 el vers gehakte korianderblaadjes
2 el Lanfranchi sesam olie
Peper
Zout
Bereidingswijze
Meng het gehakt met het losgeklopte ei, knoflook, peper en zout. Rol er kleine gehaktballetjes van en wentel deze door de paneermeel.
Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de gehaktballetjes goudbruin en gaar. Schep de balletjes uit de pan en houd apart. Verhit de olie weer en roerbak de groenten kort op hoog vuur. Voeg nu de Curry pasta toe en laat even meegaan. Blus af met de kokosmelk. Voeg hier de gehaktballetjes aan toe en laat het geheel even doorkoken.
Kook in de tussentijd de basmathirijst in water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitstomen.
Schep de rijst in het midden van de borden en verdeel het gehakt / groentemengsel hier overheen. Bestrooi als laatste met de verse koriander.
Variatietip!
Serveer dit gerecht met cassave crackers.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
599 kcal
Vetten
33 gram
Koolhydraten
48 gram
Eiwitten
31 gram