Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gele curry met garnalen en sugarsnaps

Gele curry met garnalen en sugarsnaps

Ingrediënten

  • 300 gram basmatirijst
  • 1 pakje gele currypasta
  • 270 ml kokosmelk
  • 1 pot koriander
  • 1 handje pinda's
  • 300 gram sugar snaps
  • 2 stuks courgettes
  • 200 gram taugé
  • 350 gram wokgarnalen
Gele curry met garnalen en sugarsnaps product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwijder de uiteinden van de sugarsnaps en snijd over de lengte doormidden. Snijd de courgette in schijfjes en vervolgens in vieren. Hak de koriander en pinda’s grof.
  2. 2. Verhit een scheutje olie in een grote wok en roerbak de courgette. Voeg na 3 minuten de sugarsnaps, de wokgarnalen en de currypasta toe en bak een paar minuten mee. Voeg de kokosmelk en een scheutje water toe zodat alles net onder staat en laat de currysaus iets indikken.
  3. 3. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4. Voeg tot slot de taugé aan de curry toe en de helft van de koriander.
  5. 5. Serveer de gele curry met de rijst en garneer met koriander en de pinda’s.
  6. Tip: Lekker met kroepoek.

    Voedingswaarde

  • Kcal 680
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 77 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 25 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 15
  • Vezels 7