
Gele curry met garnalen en sugarsnaps
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram basmatirijst
1 pakje gele currypasta
270 ml kokosmelk
1 pot koriander
1 handje pinda's
300 gram sugar snaps
2 stuks courgettes
200 gram taugé
350 gram wokgarnalen
Bereidingswijze
1. Verwijder de uiteinden van de sugarsnaps en snijd over de lengte doormidden. Snijd de courgette in schijfjes en vervolgens in vieren. Hak de koriander en pinda’s grof.
2. Verhit een scheutje olie in een grote wok en roerbak de courgette. Voeg na 3 minuten de sugarsnaps, de wokgarnalen en de currypasta toe en bak een paar minuten mee. Voeg de kokosmelk en een scheutje water toe zodat alles net onder staat en laat de currysaus iets indikken.
3. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Voeg tot slot de taugé aan de curry toe en de helft van de koriander.
5. Serveer de gele curry met de rijst en garneer met koriander en de pinda’s.
Tip: Lekker met kroepoek.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2861 Kj
Calorieën
680 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
77 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
32 gram