Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gele curry met kabeljauwfilet en zilvervliesrijst

Gele curry met kabeljauwfilet en zilvervliesrijst

Ingrediënten

  • 2 eetlepels gele currypasta
  • 1 stuk broccoli
  • 2 stuks aardappelen vastkokend
  • 200 gram taugé
  • 250 ml kokosmelk
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuk winterpeen
  • 4 takjes koriander
  • 1 stuk rode paprika
  • 260 gram kabeljauwfilets
Gele curry met kabeljauwfilet en zilvervliesrijst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan water aan de kook en bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen en op de verpakking. Hak de koriander fijn.
  2. Snijd de roosjes van de broccolistronk. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Rasp de schil van de winterpeen en snijd in schuine plakjes. Schil vervolgens de aardappels en snijd in kleine blokjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de currypasta 1 minuut op laag vuur. Voeg de broccoli, de paprika, de wortel en de aardappel toe en roerbak 2 minuten. Blus af met de kokosmelk en 100 ml water. Laat het geheel 15 - 25 minuten op laag vuur garen. Snijd de kabeljauwfilet in stukken en voeg samen met de taugé de laatste 5 minuten toe.
  4. Verdeel de gele curry met de zilvervliesrijst over de borden en garneer met de koriander.
  5. Tip: Serveer geroosterde cashewnoten bij de gele curry voor een Thaise touch.

    Voedingswaarde

  • Kcal 774
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 91 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 27 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 14
  • Vezels 17