
Gele curry met kabeljauwfilet en zilvervliesrijst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 eetlepels gele currypasta
1 stuk broccoli
2 stuks aardappelen vastkokend
200 gram taugé
250 ml kokosmelk
300 gram zilvervliesrijst
1 stuk winterpeen
4 takjes koriander
1 stuk rode paprika
260 gram kabeljauwfilets
Bereidingswijze
1. Breng een pan water aan de kook en bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen en op de verpakking. Hak de koriander fijn.
2. Snijd de roosjes van de broccolistronk. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Rasp de schil van de winterpeen en snijd in schuine plakjes. Schil vervolgens de aardappels en snijd in kleine blokjes.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de currypasta 1 minuut op laag vuur. Voeg de broccoli, de paprika, de wortel en de aardappel toe en roerbak 2 minuten. Blus af met de kokosmelk en 100 ml water. Laat het geheel 15 - 25 minuten op laag vuur garen. Snijd de kabeljauwfilet in stukken en voeg samen met de taugé de laatste 5 minuten toe.
4. Verdeel de gele curry met de zilvervliesrijst over de borden en garneer met de koriander.
Tip: Serveer geroosterde cashewnoten bij de gele curry voor een Thaise touch.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3245 Kj
Calorieën
774 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
91 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
17 gram
Eiwitten
33 gram