
Gele curry met mosselen en bloemkoolrijst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
26.83 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 kilo Mosselen
350 gram Sperziebonen
2 stuks Paprika
1 stuk Prei
70 gram Gele currypasta
1 bosje Koriander
1 stuk Limoen
400 ml Kokosmelk
600 gram Bloemkoolrijst
Bereidingswijze
1. Laat de wasbak vollopen met koud water. Stort de mosselen in het water en laat zo staan. Verwijder de dode mosselen: kapotte exemplaren zijn dood, net als mosselen die open staan en niet dicht gaan als je ze een tikje tegen de wasbak geeft. Laat de overgebleven mosselen in het water liggen.
2. Verwijder ondertussen de uiteindes van de sperziebonen en halveer. Verwijder de kroontjes en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwijder het uiteinde en de buitenste bladeren van de prei en snijd in ringen. Doe in een vergiet en spoel goed door met koud water. Het maakt niet uit of dit water in de wasbak bij de mosselen komt.
3. Verwarm een grote wok of hapjespan met een scheut zonnebloemolie. Bak hierin de sperziebonen en paprika op hoog vuur gedurende 5 minuten. Voeg de preiringen toe en bak nog 5 minuten mee. Haal de groenten uit de pan en zet apart.
4. Doe de mosselen in een vergiet en laat uitlekken. Verwarm de pan opnieuw met een scheut zonnebloemolie. Voeg de currypasta toe en bak een paar minuten. Voeg de mosselen toe en bak een paar minuten op hoog vuur. Roer regelmatig. Hak ondertussen de korianderblaadjes en steeltjes grof en snijd de limoen in partjes.
5. Doe driekwart van de koriander bij de mosselen, samen met het sap uit twee partjes limoen en de kokosmelk. Verwarm nog een paar minuten door en voeg tot slot ook de groenten toe. Verdeel de bloemkoolrijst over vier borden en schep er de mosselcurry op. Garneer met de resterende koriander en de limoenpartjes.
Meer recepten in de categorie