
Gele rijst met kabeljauw, spitskool en sperziebonen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram gele rijst
2 stuks rode uien
300 gram sperziebonen
1 stuk spitskool
260 gram kabeljauwfilets
175 ml woksaus
2 eetlepels sesamzaad
4 takjes koriander
75 gram kroepoek
Bereidingswijze
1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Pel en snijd de rode uien, maak de sperziebonen schoon, snijd de spitskool in fijne reepjes en de kabeljauw in blokjes.
3. Zet een pan water op het vuur en kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar.
4. Wok de spitskool op hoog vuur. Voeg na 3 minuten de uien en de kabeljauw toe. Wok nog eens 3 minuten. Voeg de sperziebonen en de woksaus bij het geheel. Meng goed door elkaar.
5. Schep de rijst in een kom met daarop het vis-groentenmengsel. Garneer met sesamzaadjes en koriander. Serveer met een schaaltje kroepoek ernaast.
Tip: Lekker met wat verse limoensap.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2571 Kj
Calorieën
612 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
94 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
31 gram